top of page
Veronika

Letní kari

Letní proto, protože je z dobrot, které jsem si přivezla ze zahrady někdy v polovině července. Ale samozřejmě ho můžete dělat celý rok.


Příprava vám zabere asi 10 minut a pak se už jen samo 25 minut vaří a vy si můžete v klidu třeba zacvičit 😉


Můžete ho jíst samotné nebo si k němu uvařit natural rýži. Já ho jím samotné. Obsahuje luštěninu (cizrnu) a obilninu (quinoa) a spoustu zeleniny. Takže plnohodnotné jídlo s kompletní bílkovinou.


Letní kari

Suroviny:

Pro cca 2 porce, pokud ho jíte bez rýže

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 cibule nakrájená na půlkolečka

  • ½ cukety nakrájené na půlkolečka

  • 1 hrnek cizrny

  • 1 ČL kari

  • 1 ČL mahá nebo mletého kmínu

  • ½ ČL mletého zázvoru

  • 1 plechovka kvalitního kokosového mléka

  • 2 PL horkou vodou propláchnuté quinoy

  • ½ hrnku růžiček květáku

  • ½ hrnku růžiček brokolice

  • 2 PL tamari

  • čerstvě mletý pepř

  • sůl


Postup:

  1. Na olivový olej dáme restovat cibuli

  2. Nakrájíme cuketu a přidáme k cibuli

  3. Přidáme cizrnu a všechno koření

  4. Zalijeme kokosovým mlékem

  5. Přidáme horkou vodou propláchnutou quinou, tamari, pepř a sůl

  6. A vaříme asi 15 minut

  7. Přidáme květák a 5 minut vaříme

  8. Umyjeme a pokrájíme brokolici a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut

  9. Ochutnáme, dochutíme a podáváme


Tip:

  • Můžete přidat také zelené fazolky, rajčata, batát nebo rané brambory.


 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page