Letní proto, protože je z dobrot, které jsem si přivezla ze zahrady někdy v polovině července. Ale samozřejmě ho můžete dělat celý rok.
Příprava vám zabere asi 10 minut a pak se už jen samo 25 minut vaří a vy si můžete v klidu třeba zacvičit 😉
Můžete ho jíst samotné nebo si k němu uvařit natural rýži. Já ho jím samotné. Obsahuje luštěninu (cizrnu) a obilninu (quinoa) a spoustu zeleniny. Takže plnohodnotné jídlo s kompletní bílkovinou.
Suroviny:
Pro cca 2 porce, pokud ho jíte bez rýže
1 PL olivového oleje
1 cibule nakrájená na půlkolečka
½ cukety nakrájené na půlkolečka
1 hrnek cizrny
1 ČL kari
1 ČL mahá nebo mletého kmínu
½ ČL mletého zázvoru
1 plechovka kvalitního kokosového mléka
2 PL horkou vodou propláchnuté quinoy
½ hrnku růžiček květáku
½ hrnku růžiček brokolice
2 PL tamari
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup:
Na olivový olej dáme restovat cibuli
Nakrájíme cuketu a přidáme k cibuli
Přidáme cizrnu a všechno koření
Zalijeme kokosovým mlékem
Přidáme horkou vodou propláchnutou quinou, tamari, pepř a sůl
A vaříme asi 15 minut
Přidáme květák a 5 minut vaříme
Umyjeme a pokrájíme brokolici a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut
Ochutnáme, dochutíme a podáváme
Tip:
Můžete přidat také zelené fazolky, rajčata, batát nebo rané brambory.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentários