top of page
Veronika

Lehký mrkvový koláč bez tuku a cukru s vanilkovým krémem

Aktualizováno: 12. 7. 2020

Když peču „Perfektní lehký mrkvový koláč bez tuku a cukru“, udělám trochu víc těsta a naleji do malé formy na koláč. Pak stačí udělat rychlý vanilkový krém a máte perfektní dezert.


Mrkvový koláč s vanilkovým krémem

Suroviny:

  • 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka (třeba DM sójové s vápníkem)

  • 1 hrnek datlí

  • 1 hrnek rozinek

  • 1 zralý banán – pokrájený

  • 1 jablečná přesnídávka bez cukru

  • 1/2 lžičky vanilky

  • 2 hrnky vloček

  • 2 lžičky jedlé sody

  • 1 lžička perníkového koření

  • 2 menší mrkve – jemně nastrouhané

  • 1/2 hrnku vlašských ořechů – jemně podrcených (můžete je vynechat, pokud máte problém s ořechy)


Postup:

  1. Smícháme mléko, datle, rozinky, přesnídávku a banán a necháme stát stranou (aby rozinky a datle nasákly vodu)

  2. Vločky rozmixujeme na mouku a smícháme s vanilkou, sodou, ořechy a perníkovým kořením

  3. Rozmixujeme namočené rozinky, datle, banán, přesnídávku a mléko z kroku 1

  4. Smícháme vše dohromady včetně nastrouhané mrkve. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka

  5. Nalijeme do olejem vytřené a moukou vysypané koláčové formy nebo na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 40 minut na 165°, dokud se těsto nelepí na špejli


Vanilkový krém

Suroviny:

  • 1 malý hrnek datlí

  • 1 malý hrnek kešu

  • 1 lžička vanilky nebo semínek z půlky vanilkového lusku

  • 1 malý hrnek vody

  • 1 lžíce šťávy z citrónu

Postup:

  1. Všechny suroviny včetně vody dáme do misky a necháme alespoň půl hodiny stát

  2. Všechno rozmixujeme do hladkého krému a natřeme na vychladlý koláč

  3. Ozdobíme sezónním ovocem



Nejlepší suroviny na lehký mrkvový koláč si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page