top of page
Veronika

Krémový houbový stroganof bez mléka

Nejlepší houbový stroganof, jaký jste kdy ochutnali. Absolutně krémový a plný chuti. Ani neuvěříte, že je veganský.


Krémový houbový stroganof bez mléka

Suroviny na 2–3 porce:

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 pórky (nebo 2 velké cibule)

  • cca 600 g hub – nejlépe směsi krémových žampionů, hlívy a shitake)


  • 6 stroužků česneku

  • 1 lžíce tymiánu

  • sůl


  • 2 hrnky zeleninového vývaru

  • ¼ špaldové celozrnné mouky

  • 60 g kešu ořechů rozmixovaných s 340 ml vody (kešu smetana) nebo 400 ml kokosového mléka

  • 2 lžíce mandlového másla (nebo tahini, pokud máte rádi)

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • ½ lžičky papriky

  • ½ lžičky hořčice


  • cca 350 g celozrnných těstovin

  • pepř

  • čerstvý kopr nebo pažitka na ozdobu


Postup:

  1. Dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu

  2. Na oleji orestujeme pokrájené pórky (cca 4 minuty na střední teplotu)

  3. Zvýšíme teplotu, přidáme pokrájené houby a mícháme, dokud nezačnou houby zlátnout

  4. Několik lžic hotových hub si dáme stranou na ozdobu talíře

  5. Ke zbytku houbové směsi přidáme prolisovaný česnek, tymián a sůl a ještě 1–2 minuty restujeme

  6. Smícháme zelinový vývar a mouku a přilijeme k houbám

  7. Přilijeme kešu smetanu nebo kokosové mléko, přidáme mandlové máslo, lahůdkové droždí, papriku, hořčici a necháme asi 5 minut povařit

  8. Vmícháme uvařené těstoviny, ochutnáme, dochutíme

  9. Na talíři odzdobíme orestovanými houbami, čerstvým koprem a čerstvě namletým pepřem


Tip:

  • Podáváme se zeleninovým salátem.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page