4–5 porcí a jen jeden špinavý hrnec. Perfektní. Celkový čas cca 20 minut.
Suroviny:
2 lžíce rostlinného oleje
2 cibule, jemně pokrájené
6 stroužků česneku, jemně pokrájené
1 čerstvá chilli paprička (není nutné – já nepoužívám, protože vařím i pro děti)
cca 3 hrnky pokrájených žampionů
2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
1 hrst kešu oříšků oříšků rozmixovaných v jednom hrnku vody – smetana
hrst uvařené cizrny (nemusí být, ale byla by škoda nepřidat luštěniny :-)
3 hrnky celozrnných těstovin
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce shoyu
1 lžička mleté papriky
1/3 hrnku sušených rajčat v oleji – pokrájených (necháme okapat)
sůl, pepř
dvě hrsti špenátu
Postup:
1. Orestujeme cibuli, česnek a papričku na lžíci oleje (2 minuty)
2. Přidáme žampiony a ještě cca 5 minut restujeme
3. Přidáme vše ostatní a pod pokličkou vaříme dle návodu na těstovinách (v mém případě to bylo 6 minut), občas odklopíme a promícháme
4. Vypnete plotýnku a přimícháme špenát dokud nezavadne
Tip:
Těstoviny jsou výborné i studené. Přimíchejte do nich natrhaný salát a máte perfektní studený oběd na druhý den.
A nezapomeňte posypat mletým lněným semínkem.
Nejlepší suroviny na krémové těstoviny z jednoho hrnce si můžete nakoupit ZDE.
Comments