top of page
Veronika

Krémové česnekové těstoviny s cuketou a černými olivami

Aktualizováno: 6. 6. 2021

Lehce pikantní jednoduché jídlo, které vám zabere asi 20 minut. Česnek podpoří vaši imunitu, olivy dodají zdravé tuky, celozrnné těstoviny zdravé sacharidy a bílkoviny, kešu zinek... 😊


Krémové česnekové těstoviny s cuketou a černými olivami

Suroviny (3 porce):

  • 300 g celozrnných těstovin podle vaší volby

  • 1 cuketa

  • 5 stroužků česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 80–100 g dobrých černých oliv

  • pepř

  • 1 lžička oregana

  • 1 lžička tymiánu


Omáčka

  • 80 g kešu ořechů

  • 1 lžíce ovesných vloček jemných

  • 1 hrnek vody

  • ½ lžičky soli

  • 1 stroužek česneku

  • šťáva z půlky citrónu

  • černý pepř

  • ¼ lžičky kajenského pepře (množství upravte dle vaší chuti a pálivosti kajenského pepře)


Postup:

  1. Dáme vařit těstoviny do vroucí vody, čas podle obalu těstovin

  2. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém

  3. Na olivový olej dáme pokrájenou cuketu

  4. Česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cuketě, orestujeme do lehce zlaté barvy

  5. Přidáme oregano, tymián a ještě půl minutky promícháme

  6. Scedíme těstoviny. Nalijeme k nim omáčku a ještě krátce promícháme na plotýnce, do požadované hustoty omáčky

  7. K těstovinám přidáme cuketu s česnekem a pokrájené olivy

  8. Ochutnáme, dochutíme (sůl, pepř), ozdobíme plátkem citronu, zelenými listy (třeba polníček) a podáváme


Tipy:

  1. Do omáčky můžeme rozmixovat ještě jeden stroužek česneku, pokud chceme omáčku pálivější (česnekovější 😊)

  2. S cuketou můžeme orestovat i žampiony nebo hlívu ústřičnou. Nebo třeba i kostičky tofu, ze kterého nejdřív vymačkáme vodu.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page