Nepostradatelná součást anglické snídaně. Nebo výborná večeře plná živin, třeba s opečeným chlebem. Jednoduché a dobré. A k receptu ještě jedna jeho varianta úplně bez práce 😉
Suroviny:
1 lžíce oleje
1 cibule
2–3 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat (nebo 2 hrnky pokrájených čerstvých rajčat)
1 a půl hrnku vařených červených fazolí (nebo jedna plechovka)
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
1 lžička datlového cukru nebo javorového sirupu
1 lžička shoyu nebo tamari
1/2 lžičky koření na barbecue (nemusí být)
pepř
(sůl pravděpodobně nebude potřeba)
Postup:
Na lžíci oleje dáme restovat pokrájenou cibuli
Přidáme prolisovaný česnek, tymián a oregano a promícháme
Přidáme fazole, rajčata, uzenou papriku, cukr, koření a pepř
Přivedeme k varu
Přemístíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut na 165°
Podáváme s opečeným chlebem
Rychlejší varianta – bez práce
Suroviny:
1 plechovka červených fazolí (nebo 1 a půl hrnku vařených fazolí)
1 sklenička rajčatové omáčky (koupíte ve vaší zdravé výživě nebo v DM)
Postup:
Promícháme fazole s omáčkou v zapékací misce
Upečeme v troubě cca 30 minut na 165°
Mezitím si opečeme chleba a nakrájíme čerstvou zeleninu
Tipy:
Opečený chleba můžeme potřít čerstvým česnekem
Fazole na chlebu můžeme posypat čerstvou pažitkou (a samozřejmě lžičkou mletých lněných semínek)
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments