Inspirace pro tento recept pochází z krásné Luštěninové kuchařky pana Klímy. Určitě vám ji doporučuji, je úžasná a třeba vyzkoušíte tento recept v jeho originále. Já všechno upravuji podle toho, co je doma, co máme rádi, a hlavně to dělám tím nejrychlejším způsobem.
Suroviny:
2 cibule
1 malá cuketa
6 žampiónů
3 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hořčice
1 hrnek vařené cizrny
kyselé okurky nebo olivy
sůl
pepř
rostlinná alternativa smetany – já jen rozmixuji plátky mandlí s vodou
rýže natural
Postup:
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a pokrájené žampiony a ještě chvíli restujeme. Přidáme protlak a hořčici, promícháme a zalijeme trochou vody. Krátce povaříme. Přidáme cizrnu, na kousky nakrájenou kyselou okurku nebo pokrájené olivy. Zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží natural.
Osobně nakupuji nejlepší suroviny na omáčku Stroganoff ZDE.
Comments