top of page
Veronika

Jednoduchá a výborná omáčka Stroganoff

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Inspirace pro tento recept pochází z krásné Luštěninové kuchařky pana Klímy. Určitě vám ji doporučuji, je úžasná a třeba vyzkoušíte tento recept v jeho originále. Já všechno upravuji podle toho, co je doma, co máme rádi, a hlavně to dělám tím nejrychlejším způsobem.


Omáčka Stroganoff

Suroviny:

  • 2 cibule

  • 1 malá cuketa

  • 6 žampiónů

  • 3 lžíce rajčatového protlaku

  • 2 lžíce hořčice

  • 1 hrnek vařené cizrny

  • kyselé okurky nebo olivy

  • sůl

  • pepř

  • rostlinná alternativa smetany – já jen rozmixuji plátky mandlí s vodou

  • rýže natural

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a pokrájené žampiony a ještě chvíli restujeme. Přidáme protlak a hořčici, promícháme a zalijeme trochou vody. Krátce povaříme. Přidáme cizrnu, na kousky nakrájenou kyselou okurku nebo pokrájené olivy. Zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží natural.


Osobně nakupuji nejlepší suroviny na omáčku Stroganoff ZDE.

 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page