top of page
Veronika

Indický čočkový salát

Výborný, pikantní, studený čočkový salát, který můžete vykouzlit kdykoli vám zbude uvařená čočka. Perfektní jako lehká večeře nebo studený oběd na druhý den na cestu nebo do práce.


Indický čočkový salát

Suroviny:

  • 1/3 hrnku zelené čočky

  • 1/3 hrnku červené čočky

  • mrkev, celer, petržel – nebo mražená zelenina na svíčkovou krájená na kostičky

  • 1 cibule

  • 2 celé jarní cibulky

  • ½ hrnku kukuřice

  • 1 červená paprika

  • 10 cherry rajčátek

  • 1 lžíce vaší oblíbené hořčice

  • sůl

  • pepř

  • šťáva z půlky citronu

  • 1 lžíce bílého octa nebo umeocta

  • kari koření dle vaší chuti

  • 2 lžíce veganské majonézy nebo ještě lépe domácí majonézy https://www.chutprirody.cz/post/domaci-veganska-majoneza-bez-vajicek-a-minimem-oleje


Postup:

  1. Čočku uvaříme dle návodu na obale

  2. Mrkev, celer a petržel dáme restovat na pánev

  3. Až zelenina zezlátne, přidáme cibuli a ještě orestujeme

  4. Nakrájíme papriku na malé kostičky a rajčátka na čtvrtinky

  5. Všechny suroviny promícháme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page