Tohle je super rychlovka a vlastně to jsou rovnou dva recepty v jednom
Indické brambory se špenátem a curry
České brambory se špenátem a česnekem
Já mám nejraději ty indické.
Suroviny na 2 porce:
6–8 uvařených brambor ve slupce – vychladlých
4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
2 cibule nakrájené na měsíčky
1 lžíce olivového oleje
2 hrnky špenátu
1 hrnek uvařené cizrny nebo jedno balení marinovaného tofu
1 lžička curry pasty
Postup:
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a dáme restovat na lžíci oleje
Nakrájíme česnek na tenké plátky a přidáme k cibuli
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme k cibuli a česneku
Mícháme do prohřátí brambor
Přidáme lžičku curry pasty a promícháme
Přidáme špenát a cizrnu (tofu) a mícháme do zavadnutí špenátu
Tip:
Pokud nemáte rádi curry, použijte místo něho 2–3 stroužky prolisovaného česneku.
Nejlepší suroviny na indické brambory si můžete pořídit ZDE.
Comments