top of page
Veronika

Indické brambory se špenátem

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Tohle je super rychlovka a vlastně to jsou rovnou dva recepty v jednom

  • Indické brambory se špenátem a curry

  • České brambory se špenátem a česnekem

Já mám nejraději ty indické.


Indické brambory se špenátem

Suroviny na 2 porce:

  • 6–8 uvařených brambor ve slupce – vychladlých

  • 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky

  • 2 cibule nakrájené na měsíčky

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 hrnky špenátu

  • 1 hrnek uvařené cizrny nebo jedno balení marinovaného tofu

  • 1 lžička curry pasty

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a dáme restovat na lžíci oleje

  2. Nakrájíme česnek na tenké plátky a přidáme k cibuli

  3. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme k cibuli a česneku

  4. Mícháme do prohřátí brambor

  5. Přidáme lžičku curry pasty a promícháme

  6. Přidáme špenát a cizrnu (tofu) a mícháme do zavadnutí špenátu

Tip:

  • Pokud nemáte rádi curry, použijte místo něho 2–3 stroužky prolisovaného česneku.



Nejlepší suroviny na indické brambory si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page