top of page
Veronika

Fazolové kari s bramborami a špenátem

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Tohle jídlo miluju. Děláme vždy velký hrnec, aby zbylo ještě na druhý den, kdy je tohle kari snad ještě lepší. Nenechte se vyděsit dlouhým seznamem, je to jen spousta zeleniny ve výborné kari omáčce.


Fazolové kari s fazolemi a špenátem

Pokud nějakou zeleninu nemáte, nevadí. Prostě ji vynechte. Můžete dokonce vynechat i brambory a místo toho si dát ke kari celozrnný chleba. Nebo je můžete nahradit batáty. A místo fazolí můžete použít cizrnu. Můžete taky přidat 4 lžíce červené quinoy a zvýšíte výživovou hodnotu.


Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 velká cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1–2 hrnky žampionů (nemusí být)

  • 1–2 lžičky kari koření

  • 1/2 lžičky červené papriky

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř dle chuti

  • 1–2 hrnky vařených bílých fazolí (nebo cizrny)

  • 5–7 brambor pokrájených na větší kousky velikosti sousta

  • 3 hrsti špenátu

  • 1 červená paprika nakrájená na proužky

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 1 hrnek oříškové smetany (nebo kokosové) https://www.chutprirody.cz/post/smetana-z-vlasskych-orechu

  • 1/2 hrnku mražené kukuřice (nemusí být)

  • 3 lžíce shoyu

  • 1 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)


Postup:

  1. Orestujeme cibuli, česnek na olivovém oleji

  2. Přidáme pokrájené žampiony a pár minut restujeme

  3. Přidáme kari, papriku a pár vteřin orestujeme. Nepřipálit

  4. Přidáme fazole, brambory, rajčata, kukuřici a hrneček vody a 15 minut povaříme

  5. Přidáme smetanu, sůl, pepř, pokrájenou papriku a 5 minut povaříme

  6. Přidáme špenát, zamícháme, vypneme a dochutíme shoyu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem


Nejlepší suroviny na toto lahodné kari si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page