Tohle jídlo miluju. Děláme vždy velký hrnec, aby zbylo ještě na druhý den, kdy je tohle kari snad ještě lepší. Nenechte se vyděsit dlouhým seznamem, je to jen spousta zeleniny ve výborné kari omáčce.
Pokud nějakou zeleninu nemáte, nevadí. Prostě ji vynechte. Můžete dokonce vynechat i brambory a místo toho si dát ke kari celozrnný chleba. Nebo je můžete nahradit batáty. A místo fazolí můžete použít cizrnu. Můžete taky přidat 4 lžíce červené quinoy a zvýšíte výživovou hodnotu.
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1–2 hrnky žampionů (nemusí být)
1–2 lžičky kari koření
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky soli
pepř dle chuti
1–2 hrnky vařených bílých fazolí (nebo cizrny)
5–7 brambor pokrájených na větší kousky velikosti sousta
3 hrsti špenátu
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 plechovka krájených rajčat
1 hrnek oříškové smetany (nebo kokosové) https://www.chutprirody.cz/post/smetana-z-vlasskych-orechu
1/2 hrnku mražené kukuřice (nemusí být)
3 lžíce shoyu
1 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
Postup:
Orestujeme cibuli, česnek na olivovém oleji
Přidáme pokrájené žampiony a pár minut restujeme
Přidáme kari, papriku a pár vteřin orestujeme. Nepřipálit
Přidáme fazole, brambory, rajčata, kukuřici a hrneček vody a 15 minut povaříme
Přidáme smetanu, sůl, pepř, pokrájenou papriku a 5 minut povaříme
Přidáme špenát, zamícháme, vypneme a dochutíme shoyu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem
Nejlepší suroviny na toto lahodné kari si můžete nakoupit ZDE.
Comments