top of page
Veronika

Fazolové chilli

Já zbožňuji tyhle jídla z jednoho hrnce. Je to rychle hotové, jeden špinavý hrnec, můžete použít téměř jakoukoli zeleninu a velká dobrota je na světě.


Fazolové chilli

Suroviny:

  • lžíce olivového oleje

  • 1 velká cibule

  • 4 stroužky česneku pokrájené

  • 1/3 lžičky zázvoru

  • 1/2 lžičky kari koření

  • 1/4 lžičky kurkumy

  • 2 lžíce shoyu

  • 1 hrnek červených fazolí vařených

  • 2 velká rajčata jemně pokrájená

  • 2 brambory nakrájené na kostky

  • 1 červená paprika pokrájená na proužky

  • 1 žlutá paprika pokrájená na proužky

  • hrst květákových růžiček

  • 2 hrsti natrhaného kadeřávku bez stonků (nebo špenát)

  • 1 hrnek oříškové smetany (1/3 kešu nebo vlašských ořechů rozmixovaných s hrnkem vody)



Postup:

  1. Orestujeme cibuli, přidáme česnek, zázvor, kari a kurkumu a promícháme

  2. Přidáme fazole, brambory, rajčata, shoyu a hrnek vody a necháme 15 minut povařit pod pokličkou

  3. Odklopíme a ještě chvilku povaříme, aby se voda téměř ztratila

  4. Přidáme papriku, květák, sůl a ořechovou smetanu a ještě 5 minut povaříme

  5. Vmícháme kadeřávek a vypneme

  6. Dochutíme, ozdobíme petrželkou nebo pažitkou


Nejlepší suroviny na fazolové chilli si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page