Další luštěninová pomazánka, která vám pomůže zařadit více zdravých luštěnin do jídelníčku. Zkombinujete s celozrnným chlebem a čerstvou zeleninou a máte perfektní vyvážené jídlo. Plné vitamínů, minerálů, vlákniny, fytoživin…
Suroviny:
1 menší hrnek žlutého hrachu
3–5 hrnků vody
jedna menší cibule
2 stroužky česneku
špetka kurkumy
bobkový list
půl lžičky saturejky
sůl
pepř
2 lžíce shoyu
2 lžíce lahůdkového droždí
jedna velká cibule
jedna malá cuketa
lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Hrách propláchneme a dáme vařit společně s menší cibulí, česnekem, kurkumou, bobkovým listem a saturejkou zhruba na 50 minut
Na pánvi orestujeme cibuli – 5 minut a přidáme na pokrájenou cuketu a restujeme dalších 10 minut
Hrách slijeme, odstraníme bobkový list, ochutíme solí, pepřem, shoyu, lahůdkovým droždím a citrónovou šťávou. Přidáme orestovanou cibuli a cuketu a rozmixujeme
Podáváme s celozrnným chlebem nebo pečenou zeleninou (brambory, řepa…)
Tip:
Saturejku určitě nevynechávejte, pokud máte problémy s nadýmáním.
Nejlepší suroviny na pomazánku ze žlutého hrachu si můžete pořídit ZDE.
Comments