top of page
Veronika

Fava – pomazánka ze žlutého hrachu

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Další luštěninová pomazánka, která vám pomůže zařadit více zdravých luštěnin do jídelníčku. Zkombinujete s celozrnným chlebem a čerstvou zeleninou a máte perfektní vyvážené jídlo. Plné vitamínů, minerálů, vlákniny, fytoživin…


Fava - pomazánka ze žlutého hrachu

Suroviny:

  • 1 menší hrnek žlutého hrachu

  • 3–5 hrnků vody

  • jedna menší cibule

  • 2 stroužky česneku

  • špetka kurkumy

  • bobkový list

  • půl lžičky saturejky


  • sůl

  • pepř

  • 2 lžíce shoyu

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • jedna velká cibule

  • jedna malá cuketa

  • lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce citrónové šťávy


Postup:

  1. Hrách propláchneme a dáme vařit společně s menší cibulí, česnekem, kurkumou, bobkovým listem a saturejkou zhruba na 50 minut

  2. Na pánvi orestujeme cibuli – 5 minut a přidáme na pokrájenou cuketu a restujeme dalších 10 minut

  3. Hrách slijeme, odstraníme bobkový list, ochutíme solí, pepřem, shoyu, lahůdkovým droždím a citrónovou šťávou. Přidáme orestovanou cibuli a cuketu a rozmixujeme

  4. Podáváme s celozrnným chlebem nebo pečenou zeleninou (brambory, řepa…)

Tip:

  • Saturejku určitě nevynechávejte, pokud máte problémy s nadýmáním.


Nejlepší suroviny na pomazánku ze žlutého hrachu si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page