top of page
Veronika

Domácí zdravá veganská klobáska

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Konečně opravdu zdravá veganská klobáska složená jen z opravdových potravin. Bez umělých dochucovadel, různých izolátů a jiných tajemných slov ve složení. Vážně výborná. Nenechte se odradit výčtem surovin, jen to hodíte do mixéru, nic to není.


Domácí zdravá veganská klobáska

Suroviny na 2 porce:

  • 3 lžíce mletého semínka a 6 lžic vody (= 3 veganská vajíčka)

  • 1 a půl hrnku bílých fazolí (nebo cizrny)

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček

  • 1/2 hrnku najemno nasekaných vlašských ořechů

  • 3 lžíce celozrnné mouky

  • 4 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)

  • 5 lžic tamari nebo shoyu

  • 2 lžičky uzené papriky

  • 1 lžička uzené soli

  • 2 lžičky koření na barbecue nebo pečené brambory (já používám Frankyho koření na barbecue od Sonnentor)

  • 1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu

  • dle chuti černý pepř

  • 1 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

  1. Smícháme mleté lněné semínko a vodu a dáme stranou

  2. Rozsekáme vlašské ořechy v mixéru a přidáme všechny ostatní suroviny a na závěr lněné semínko. Rozmixujeme téměř dohladka



3. Směs by měla držet trochu pohromadě, jako třeba na karbanátky. Pokud ne, přidáme vločky. Vytvarujeme klobásky a každou zvlášť zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu (viz foto)


4. Dáme vařit do páry na 35 minut

5. Rozbalíme a opečeme na pánvi na lžíci oleje

Tipy:

  1. Podávejte s mačkanými brambory, bramborovou kaší, polentovou kaší nebo jako párek v rohlíku.

  2. Můžete i grilovat.



Nejlepší suroviny na zdravou a navíc chutnou klobásku si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page