Konečně opravdu zdravá veganská klobáska složená jen z opravdových potravin. Bez umělých dochucovadel, různých izolátů a jiných tajemných slov ve složení. Vážně výborná. Nenechte se odradit výčtem surovin, jen to hodíte do mixéru, nic to není.
Suroviny na 2 porce:
3 lžíce mletého semínka a 6 lžic vody (= 3 veganská vajíčka)
1 a půl hrnku bílých fazolí (nebo cizrny)
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku najemno nasekaných vlašských ořechů
3 lžíce celozrnné mouky
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)
5 lžic tamari nebo shoyu
2 lžičky uzené papriky
1 lžička uzené soli
2 lžičky koření na barbecue nebo pečené brambory (já používám Frankyho koření na barbecue od Sonnentor)
1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu
dle chuti černý pepř
1 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Smícháme mleté lněné semínko a vodu a dáme stranou
Rozsekáme vlašské ořechy v mixéru a přidáme všechny ostatní suroviny a na závěr lněné semínko. Rozmixujeme téměř dohladka
3. Směs by měla držet trochu pohromadě, jako třeba na karbanátky. Pokud ne, přidáme vločky. Vytvarujeme klobásky a každou zvlášť zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu (viz foto)
4. Dáme vařit do páry na 35 minut
5. Rozbalíme a opečeme na pánvi na lžíci oleje
Tipy:
Podávejte s mačkanými brambory, bramborovou kaší, polentovou kaší nebo jako párek v rohlíku.
Můžete i grilovat.
Nejlepší suroviny na zdravou a navíc chutnou klobásku si můžete pořídit ZDE.
Comments