„Mamko, tohle je nejlepší jídlo na světě!“ „Já myslela, že to jsou palačinky.“ „Tak palačinky jsou druhý.“ Co dodat? Jen recept. Tedy dva. Na jednu čokoládovou a jednu skořicovou granolu. U nás frčí nejvíc čokoládová.
Suroviny na čokoládovou granolu:
2 a půl hrnku jemných ovesných vloček
1 hrnek drcených ořechů (dle vašeho výběru – já používám třeba směs kešu, mandlových plátků, pekanů nebo lískáčů)
1/3–1/2 kvalitní hořké čokolády
cca 20 datlí
2 lžíce oříškového másla
cca 5 lžic vody
Postup:
Čokoládu necháme lehce povolit, nemusí být úplně rozehřátá
Lehce podrtíme ořechy a smícháme s ovesnými vločkami
Rozmixujeme datle, oříškové máslo, čokoládu a vodu na hladkou kaši
Datlovou směs nalijeme na ovesné vločky a pořádně promícháme
Rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 150 °C
Tipy:
Nezvedejte teplotu, pokud není po 30 minutách úplně křupavá, raději přidejte pár minut
Po vychladnutí uchovejte ve sklenici s víkem
Ochutnejte samotnou datlovou kaši – výborná nutela :-)
Suroviny na skořicovou granolu:
2 a půl hrnku jemných ovesných vloček
1 hrnek drcených ořechů (dle vašeho výběru – já používám třeba směs kešu, mandlových plátků, pekanů nebo lískáčů)
1 lžička skořice
špetka soli
1/2 hrnku rozinek (nemusí být)
cca 20 datlí
2 lžíce oříškového másla
cca 5 lžic vody
Postup:
Lehce podrtíme ořechy a smícháme s ovesnými vločkami, skořicí a solí
Rozmixujeme datle, oříškové máslo a vodu na hladkou kaši
Datlovou směs nalijeme na ovesné vločky a pořádně promícháme
Rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 150 °C
Nejlepší suroviny na tuto domácí čokoládovou nebo skořicovou granolu si můžete pořídit ZDE.
Comments