top of page
Veronika

Cuketová polévka

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Píšete mi o cuketové recepty, tak tady je jeden na cuketovou polévku, která je opravdu výborná. A jestli má třeba manžel něco proti cuketám, tak jí říkejte trefně krémová česnečka.


Cuketová polévka

Suroviny:

  • 1 cuketa

  • 1 cibule

  • 1 větší palička česneku nebo 2 menší

  • 2 brambory nebo 1/3 šálku ovesných vloček nebo 1/3 šálku bílé quinoi

  • 1 šálek uvařené cizrny

  • sůl

  • 1/4 lžičky mahá koření nebo mletý kmín

  • špetka oregana nebo majoránky

  • lžíce lahůdkového droždí Country Life (nemusí být, ale je to luxusní)


Postup:

Orestujeme cibulku a česnek. Přidáme pokrájenou cuketu a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme brambory nebo vločky nebo quinou a vařenou cizrnu. Osolíme, přidáme koření a 20 minut povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na talíři posypeme mletým lněným semínkem a můžeme přidat smetanu z vlašských ořechů (je výborná a navíc vám dodá omega 3, které všichni potřebujeme). Můžeme také přidat petrželku, pažitku nebo řeřichu.


Tip:

Pokud nevaříte pro malé děti, přidejte těsně před mixováním do polévky 2-3 stroužky syrového česneku, polévka bude ještě lepší.


Smetana z vlašských ořechů

Než začneme vařit polévku, zalijeme vodou vlašské ořechy, aby byly tak tak potopené. Po dvaceti minutách rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžete přidat vodu dle požadované konzistence.


Osobně nakupuji nejlepší suroviny na cuketovou polévku ZDE.



 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page