top of page
Veronika

Čočkovo-květáková polévka

Krémová, Indií inspirovaná květáková polévka s mrkví, zázvorem a červenou čočkou. Překvapí vás svou chutí, zahřeje, je rychlá a snadná.


Čočkovo-květáková polévka

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • 1 ½ lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru

  • 3 stroužky česneku

  • ½ květáku – rozlámaný na růžičky

  • 1–2 lžičky kari koření

  • špetka kajenského pepře (pokud máte rádi a nevaříte pro děti)

  • 4 hrnky zeleninového vývaru nebo vody

  • 1/2 hrnku červené čočky

  • 2 lžíce červené quinoy (propláchnuté horkou vodou)

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce shoyu

  • ½ hrnku kokosového mléka nebo kešu mléka (nemusí být)


Postup:

  1. Na lžíci oleje 3–4 minuty orestujeme cibuli a pokrájenou mrkev

  2. Přidáme prolisovaný česnek, zázvor a ještě 2 minuty restujeme

  3. Přidáme květák, kari, kajenský pepř, vývar, červenou čočku, quinou, sůl, pepř, shoyu a 25 minut povaříme

  4. Přidáme kokosové mléko a rozmixujeme

  5. Ochutnáme, dochutíme a podáváme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page