Zasytí a zahřeje. Perfektní zimní jídlo.
Nenechte se odradit výčtem surovin. Určitě to všechno máte doma a není tady co zkazit, i když recept trochu změníte.
Suroviny:
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 mrkev
1 řepa
2 menší brambory
2 lžíce červené quinoa
1/3 hrnku červené čočky
1/3 hrnku černé čočky
1 plechovka krájených rajčat
1 lžička soli
1 lžička mahá (nebo mletého kmínu)
1 lžička červené papriky
1/3 lžičky kajenského pepře (nebo podle vaší chuti a síly pepře)
1 lžička oregana
1/2 lžičky saturejky
1/2 lžičky kari
čerstvě mletý pepř
2 lžíce shoyu
1 plechovka nízkotučného kokosového mléka
1 hlávka pak choi nebo 2 hrsti špenátu
1 jarní cibulka na ozdobu
1–2 hrnky vody
Postup:
Namočíme čočku do vody
Dáme restovat cibuli na lžíci oleje, pokrájíme najemno česnek a přidáme k cibuli. Promícháme
Pokrájíme mrkev a řepu na kostky a přidáme k cibuli. Promícháme
Pokrájíme brambory a přidáme do hrnce. Promícháme
Přidáme sůl, mahá, červenou papriku, kajenský pepř, oregano, pepř, saturejku, kari a promícháme
Slijeme vodu z čočky a přidáme čočku k zelenině
Přidáme hrnek až dva vody, rajčata, shoyu a kokosové mléko
Necháme pozvolna vařit 35–40 minut pod pokličkou
Vypneme, přimícháme pokrájený pak choi nebo špenát. Ochutnáme a dochutíme
Ozdobíme jarní cibulkou
Tipy:
Pokud chcete jídlo více husté, nechte posledních pár minut vaření hrnec odklopený nebo zamíchejte lžíci instantní rýžové mouky z neloupané/pololoupané rýže.
Jídlo během varu hlídejte a případně přidejte vodu.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments