top of page
Veronika

Cizrnové karbanátky

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Určitě jich udělejte víc, ať si můžete vzít druhý den do práce. Jsou totiž moooc dobré. Mají v sobě luštěninu, obilninu i zeleninu, takže stačí je doplnit syrovou zeleninou a máte perfektně vyvážené jídlo se spoustou živin. Můžete je taky dát do mrazáku a v týdnu, kdy není tolik času je upečete se zeleninou v troubě. Skvěle si budou rozumět s pečenými brambory, mrkví, červenou řepou nebo batáty.


Cizrnové karbanátky

Suroviny:

  • 1 lžíce oleje

  • 1 velká cibule

  • 2 mrkve

  • 1/3 celeru

  • lžička sušeného tymiánu

  • sůl

  • 3 hrnky cizrny

  • 3/4 hrnku ovesných vloček

  • 3/4 zeleninového vývaru nebo vody

  • 2 lžíce mletých lněných semínek

  • 4 lžíce lahůdkového droždí

  • 4 lžíce shoyu

  • 5 stroužků česneku

  • lžička uzené papriky


Postup:

Do velké mísy nasypeme vločky, lněné semínko a zalijeme vývarem nebo vodou.


Orestujeme cibuli, mrkev, celer a tymián na lžíci oleje. Necháme lehce zchladnout a nasypeme do mísy k ovesným vločkám.


Cizrnu rozmačkáme mačkadlem na brambory nebo lehce rozsekáme v mixéru, neměla by být úplně na kaši. Přidáme do misky k vločkám a zelenině. Přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme


Vytvarujeme rukama karbanátky. Měli by krásně držet pohromadě, pokud se sypou, přidejte trochu vody nebo vývaru. Pokud jsou mazlavé přidejte trochu celozrnné špaldové mouky.


Pečeme v troubě na 170° přibližně 35 minut dle velikosti karbanátků a výkonu trouby.



Nejlepší suroviny na výborné cizrnové karbanátky si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


bottom of page