Určitě jich udělejte víc, ať si můžete vzít druhý den do práce. Jsou totiž moooc dobré. Mají v sobě luštěninu, obilninu i zeleninu, takže stačí je doplnit syrovou zeleninou a máte perfektně vyvážené jídlo se spoustou živin. Můžete je taky dát do mrazáku a v týdnu, kdy není tolik času je upečete se zeleninou v troubě. Skvěle si budou rozumět s pečenými brambory, mrkví, červenou řepou nebo batáty.
Suroviny:
1 lžíce oleje
1 velká cibule
2 mrkve
1/3 celeru
lžička sušeného tymiánu
sůl
3 hrnky cizrny
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 zeleninového vývaru nebo vody
2 lžíce mletých lněných semínek
4 lžíce lahůdkového droždí
4 lžíce shoyu
5 stroužků česneku
lžička uzené papriky
Postup:
Do velké mísy nasypeme vločky, lněné semínko a zalijeme vývarem nebo vodou.
Orestujeme cibuli, mrkev, celer a tymián na lžíci oleje. Necháme lehce zchladnout a nasypeme do mísy k ovesným vločkám.
Cizrnu rozmačkáme mačkadlem na brambory nebo lehce rozsekáme v mixéru, neměla by být úplně na kaši. Přidáme do misky k vločkám a zelenině. Přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme
Vytvarujeme rukama karbanátky. Měli by krásně držet pohromadě, pokud se sypou, přidejte trochu vody nebo vývaru. Pokud jsou mazlavé přidejte trochu celozrnné špaldové mouky.
Pečeme v troubě na 170° přibližně 35 minut dle velikosti karbanátků a výkonu trouby.
Nejlepší suroviny na výborné cizrnové karbanátky si můžete nakoupit ZDE.
留言