Trochu jsem se bála, jestli se nevrátí rychle chlapi domů, tak to všechno sním sama. Takhle dobrá je.
Suroviny:
1 velká cibule
1 mrkev
4 stroužky česneku
1 malá cuketa
2 hrnky cizrny
2 lžíce shoyu
3 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička hořčice
1 lžička oregana, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička houbového koření bez glutamátu (nemusí být)
1 lžíce mletého lněného semínka
1/2 hrnku rostlinného mléka
1 hrnek kukuřičné strouhanky
2 lžíce slunečnicových semínek nebo nasekané vlašské ořechy (nemusí být)
kečup
A) Postup, pokud máte velký výkonný mixér
tj. široká nádoba se dvěma dlouhými noži, například ta pod tyčový mixér – viz hlavní foto
1. Do mixovací nádoby dáme cizrnu, na větší kusy nakrájenou cibuli a cuketu, na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, hořčici, koření, lněné semínko, shoyu, slunečnicová semínka a rozmixujeme tak, aby stále ve směsi zůstaly kousky. Nepřemixujeme, abychom ze sekané neměli kaši
2. Směs promícháme se strouhankou. Těsto by mělo být husté tak, že by z něj šly tvarovat karbanátky. Přidáme rostlinné mléko nebo strouhanku dle potřeby
3. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem, důkladně do ní namačkáme směs, uhladíme vrch sekané a dáme péct na 30 minut při 170°. Po 30 minutách potřeme kečupem a pečeme dalších 20–30 minut
A zde je výsledek
Tip:
Podáváme s novými bramborami nebo chlebem a kyselou okurkou nebo se zeleninovým salátem.
B) Postup, pokud nemáte mixér
Cizrnu rozmačkáme šťouchadlem na brambory
Cuketu a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme
Všechny suroviny kromě kečupu promícháme. Těsto by mělo být husté tak, že by z něj šly tvarovat karbanátky. Přidáme rostlinné mléko nebo strouhanku dle potřeby
Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem, důkladně do ní namačkáme směs, uhladíme vrch sekané a dáme péct na 30 minut při 170°. Po 30 minutách potřeme kečupem a pečeme dalších 20–30 minut
Nejlepší suroviny na pochoutkovou cizrnovou sekanou najdete ZDE.
Kommentarer