Až budete příště zapínat troubu a bude v ní místo, přidejte tam ještě zeleninu na tuhle výbornou pomazánku. Za mě jedna z nejlepších pomazánek. A super rychle hotová bez restování cibulky atd.
Suroviny:
1 velká červená paprika
1 větší cibule
3 cherry rajčátka (nemusí být)
lžička olivového oleje
velký hrnek vařené cizrny
1 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
2 lžíce shoyu
sůl, pepř dle chuti, nebo směs koření na pečenou zeleninu dle vašeho výběru
Postup:
Papriku rozkrojíme na dva díly a odstraníme stopku a jádřinec. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny, rajčátka podélně rozřízneme
Zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením
Dáme péct na 165 °C na cca 10–15 minut
Rozmixujeme pečenou zeleninu s cizrnou a ochutíme lahůdkovým droždím a shoyu. Můžeme zakápnout pár kapkami citronu a dle potřeby přidat trochu vody nebo rostlinného mléka
Tipy:
Přidejte trochu vody a použijte jako dip k hranolkům ze syrové mrkve a syrové okurky nebo k pečené zelenině (brambory, řepa, mrkev, batáty...)
V zimě zkuste upéct červenou řepu místo papriky, taky výborné.
Nejlepší suroviny na tuto skvělou pomazánku si můžete pořídit ZDE.
Comments