top of page
Veronika

Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Až budete příště zapínat troubu a bude v ní místo, přidejte tam ještě zeleninu na tuhle výbornou pomazánku. Za mě jedna z nejlepších pomazánek. A super rychle hotová bez restování cibulky atd.


Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Suroviny:

  • 1 velká červená paprika

  • 1 větší cibule

  • 3 cherry rajčátka (nemusí být)

  • lžička olivového oleje

  • velký hrnek vařené cizrny

  • 1 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)

  • 2 lžíce shoyu

  • sůl, pepř dle chuti, nebo směs koření na pečenou zeleninu dle vašeho výběru


Postup:

  1. Papriku rozkrojíme na dva díly a odstraníme stopku a jádřinec. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny, rajčátka podélně rozřízneme

  2. Zeleninu pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením

  3. Dáme péct na 165 °C na cca 10–15 minut

  4. Rozmixujeme pečenou zeleninu s cizrnou a ochutíme lahůdkovým droždím a shoyu. Můžeme zakápnout pár kapkami citronu a dle potřeby přidat trochu vody nebo rostlinného mléka


Tipy:

  1. Přidejte trochu vody a použijte jako dip k hranolkům ze syrové mrkve a syrové okurky nebo k pečené zelenině (brambory, řepa, mrkev, batáty...)

  2. V zimě zkuste upéct červenou řepu místo papriky, taky výborné.


Nejlepší suroviny na tuto skvělou pomazánku si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page