Borůvky jsou nejen výborné, ale věděli jste, že chrání játra a mozek, podporují imunitní systém a nabízejí velmi silnou ochranu proti rakovině a kardiovaskulárním nemocem? Samozřejmě nejsilnější budou čerstvé. Ale výjimečně bychom je mohli zapéct třeba do muffinů 😉
Suroviny:
1/3 hrnku mandlového másla
šťáva ze 2 citrónů
1 a 1/2 hrnku mouky
2/3 hrnku mandlové mouky
2 lžičky sody
špetka soli
1 bílý rostlinný jogurt
1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu (2/3 hrnku, pokud máte rádi hodně sladké)
1 zralý banán
1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu
1 hrnek mražených nebo čerstvých borůvek
3 lžíce oleje
cca 1/2 hrnku vody
Postup:
V misce smícháme mouku, mandlovou mouku, sodu a sůl
V jiné misce rozmačkáme banán vidličkou, přidáme citrónovou šťávu, citrónovou kúru, jogurt, med (nebo javorový sirup), olej a vodu. Promícháme a přidáme k mouce. Promícháme
Přidáme borůvky a opatrně promícháme
Pečeme 20–25 minut ve formě na muffiny vyložené papírovými košíčky na 165°. Vyzkoušejte dřevěnou špejlí – pokud se těsto nelepí na špejli, jsou dostatečně upečené
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Kommentare