top of page
Veronika

Citrónovo-borůvkové muffiny

Borůvky jsou nejen výborné, ale věděli jste, že chrání játra a mozek, podporují imunitní systém a nabízejí velmi silnou ochranu proti rakovině a kardiovaskulárním nemocem? Samozřejmě nejsilnější budou čerstvé. Ale výjimečně bychom je mohli zapéct třeba do muffinů 😉


Citrónovo-borůvkové muffiny

Suroviny:

  • 1/3 hrnku mandlového másla

  • šťáva ze 2 citrónů

  • 1 a 1/2 hrnku mouky

  • 2/3 hrnku mandlové mouky

  • 2 lžičky sody

  • špetka soli

  • 1 bílý rostlinný jogurt

  • 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu (2/3 hrnku, pokud máte rádi hodně sladké)

  • 1 zralý banán

  • 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu

  • 1 hrnek mražených nebo čerstvých borůvek

  • 3 lžíce oleje

  • cca 1/2 hrnku vody


Postup:

  1. V misce smícháme mouku, mandlovou mouku, sodu a sůl

  2. V jiné misce rozmačkáme banán vidličkou, přidáme citrónovou šťávu, citrónovou kúru, jogurt, med (nebo javorový sirup), olej a vodu. Promícháme a přidáme k mouce. Promícháme

  3. Přidáme borůvky a opatrně promícháme

  4. Pečeme 20–25 minut ve formě na muffiny vyložené papírovými košíčky na 165°. Vyzkoušejte dřevěnou špejlí – pokud se těsto nelepí na špejli, jsou dostatečně upečené



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page