Určitě nejlepší bezmasé chilli, jaké jste kdy ochutnali. Chuť pochází z opečených žampionů, které jsou doplněné tamari, balzamikem, javorovým sirupem a čokoládou. Nechte ho pořádně probublat, ta chuť pak nemá chybu.
A pokud někdo nejí houby, nechlubte se s nimi. Nejdou zde totiž vůbec najít 😊
Suroviny:
300 g hnědých žampionů
1 lžíce olivového oleje
2 cibule
6 stroužků česneku
1 stonek řapíkatého celeru
1 menší červená paprika
200 ml červeného vína
3 lžíce tamari nebo shoyu
1 lžička balzamika
1 plechovka krájených rajčat
1 ½ hrnku malých černých nebo červených fazolí (uvařených)
1 lžíce javorového sirupu
1 čtvereček hořké čokolády
Koření
½ lžičky chilli – podle vaší chuti a pálivosti vašeho chilli
1 lžička mahá nebo mletého kmínu
½ lžičky uzené papriky
1 lžička oregana
sůl, pepř
1 bobkový list
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na lžíci olivového oleje
Žampiony rozsekáme v mixéru najemno a přidáme k cibuli (cca 5 minut mícháme a opékáme)
Česnek oloupeme a protlačíme na pánev
Řapíkatý celer nakrájíme najemno a přidáme do pánve
Papriku nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve (cca 3 minuty mícháme a opékáme)
Přidáme veškeré koření, promícháme a zalijeme vínem. Přidáme tamari, balzamiko, rajčata, fazole, sirup, čokoládu. Ubereme teplotu a necháme pod pokličkou lehce vařit cca 10 minut
Tip:
Můžeme podávat s celozrnným chlebem, natural rýží, s lupínky nachos…
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
コメント