top of page
Veronika

Chlapská večeře: perfektní chilli

Určitě nejlepší bezmasé chilli, jaké jste kdy ochutnali. Chuť pochází z opečených žampionů, které jsou doplněné tamari, balzamikem, javorovým sirupem a čokoládou. Nechte ho pořádně probublat, ta chuť pak nemá chybu.


A pokud někdo nejí houby, nechlubte se s nimi. Nejdou zde totiž vůbec najít 😊


Perfektní chilli

Suroviny:

  • 300 g hnědých žampionů

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 1 stonek řapíkatého celeru

  • 1 menší červená paprika


  • 200 ml červeného vína

  • 3 lžíce tamari nebo shoyu

  • 1 lžička balzamika

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 1 ½ hrnku malých černých nebo červených fazolí (uvařených)

  • 1 lžíce javorového sirupu

  • 1 čtvereček hořké čokolády


Koření

  • ½ lžičky chilli – podle vaší chuti a pálivosti vašeho chilli

  • 1 lžička mahá nebo mletého kmínu

  • ½ lžičky uzené papriky

  • 1 lžička oregana

  • sůl, pepř

  • 1 bobkový list


Postup:

  1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na lžíci olivového oleje

  2. Žampiony rozsekáme v mixéru najemno a přidáme k cibuli (cca 5 minut mícháme a opékáme)

  3. Česnek oloupeme a protlačíme na pánev

  4. Řapíkatý celer nakrájíme najemno a přidáme do pánve

  5. Papriku nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve (cca 3 minuty mícháme a opékáme)

  6. Přidáme veškeré koření, promícháme a zalijeme vínem. Přidáme tamari, balzamiko, rajčata, fazole, sirup, čokoládu. Ubereme teplotu a necháme pod pokličkou lehce vařit cca 10 minut


Tip:

  • Můžeme podávat s celozrnným chlebem, natural rýží, s lupínky nachos…



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page