top of page
Veronika

Celozrnné rohlíky

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Nahlédli jste někdy na složení rohlíku, které kupujete? Bílá mouka, nekvalitní tuk, spousta soli, několik éček... Co takhle domácí, snadné a rychlé rohlíky?


Celozrnné rohlíky

Suroviny:

  • 150 ml rostlinného mléka (stačí zalít lžíci ovesných vloček 150 ml horké vody a rozmixovat. Nechte lehce zchladnout)

  • 150 g celozrnné špaldové mouky

  • 100 g hladké špaldové mouky

  • 25 g rostlinného oleje

  • 4 g soli

  • 10 g droždí

  • 1 lžíce datlového cukru (nebo jiného sladidla)


Postup:

Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a pár lžic vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, cca 10 minut. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Podle potřeby můžete přidat mléko (vodu) nebo mouku. Rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme trojúhelníčky a zamotáme rohlíky. Nebo můžete uplést houstičky. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 40 minut kynout. Zahřejeme troubu na 200 °C. Po 40 minutách potřeme rohlíky vodou a posypeme mákem nebo sezamem. Pečeme 3 minuty na 200 °C a potom ubereme na 170 °C a pečeme cca 20 minut.


Osobně nakupuji nejlepší suroviny na celozrnné rohlíky ZDE.



 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page