top of page
Veronika

Celozrnné pletenky

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Velmi snadné a velmi rychlé. Navíc zdravé a s láskou upečené.


Pletenky

Suroviny:

  • 250 g celozrnné špaldové mouky

  • 150 ml rostlinného mléka (2 lžíce ovesných vloček)

  • 25 g rostlinného oleje (já používám olivový nebo rýžový)

  • 4 g soli

  • 10 g droždí

  • 2 lžíce cukru (nejlépe datlového)


Postup:

Dvě lžíce ovesných vloček zalijeme trochou horké vody. Rozmixujeme a přidáme studenou vodu do cca 150 ml.


Mouku nasypeme do mísy, vytvoříme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zalijeme trochou mléka a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek, asi 10 minut. Přidáme olej, sůl, zbytek mléka a vytvoříme těsto. Dle potřeby můžete přidat trochu mouky nebo vody, aby vám těsto nelepilo. Rozdělíme na 8 částí a upleteme pletenky. Necháme cca 40 minut kynout.


Předehřejeme troubu na 200 °C, pletenky potřeme vodou a posypeme mákem nebo sezamem. Vložíme pletenky do trouby a zhruba po minutě snížíme teplotu na 165 °C. Pečeme asi 15-20 minut.



Nejlepší suroviny na tyto extra chutné pletenky můžete nakoupit ZDE.



 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page