Perfektně drží, netrhají se a jsou výborné.
Suroviny:
500 ml sójového mléka (já používám DM sója Calcium)
2 lžíce mletého lněného semínka + 5 lžic vody
celozrnná pšeničná mouka (ProBio)
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
rýžový olej
Postup:
Smícháme lněné semínko a vodu a necháme alespoň 5 minut stát
Přidáme sójové mléko, špetku soli, jedlou sodu, zamícháme a pak začneme přidáme postupně mouku do požadované hustoty palačinkového těsta a mícháme metličkou
Na 1/2 lžičky rýžového oleje opékáme palačinky z obou stran
Tipy:
Já nevím, jestli to je mojí novou pánví Stone od Tescomy nebo tím těstem, ale tyhle palačinky se vždycky povedou, nikdy se netrhají a nelepí.
Podávejte dle vašich zvyklostí. U nás frčí plněné domácí marmeládou, domácí nutelou (recept na čokoládovou nutelu naleznete ZDE a na jablečnou nutelu ZDE), s datlovým cukrem a skořicí nebo dokonce plněné rychlými fazolemi (recept ZDE) nebo vašimi oblíbenými fazolemi.
Nejlepší suroviny na celozrnné palačinky si můžete pořídit ZDE.
Commenti