top of page
Veronika

Celozrnné palačinky bez vajec a mléka

Aktualizováno: 29. 7. 2020

Perfektně drží, netrhají se a jsou výborné.


Celozrnné palačinky bez vajec a mléka

Suroviny:

  • 500 ml sójového mléka (já používám DM sója Calcium)

  • 2 lžíce mletého lněného semínka + 5 lžic vody

  • celozrnná pšeničná mouka (ProBio)

  • špetka soli

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • rýžový olej

Postup:

  1. Smícháme lněné semínko a vodu a necháme alespoň 5 minut stát

  2. Přidáme sójové mléko, špetku soli, jedlou sodu, zamícháme a pak začneme přidáme postupně mouku do požadované hustoty palačinkového těsta a mícháme metličkou

  3. Na 1/2 lžičky rýžového oleje opékáme palačinky z obou stran

Tipy:

  1. Já nevím, jestli to je mojí novou pánví Stone od Tescomy nebo tím těstem, ale tyhle palačinky se vždycky povedou, nikdy se netrhají a nelepí.

  2. Podávejte dle vašich zvyklostí. U nás frčí plněné domácí marmeládou, domácí nutelou (recept na čokoládovou nutelu naleznete ZDE a na jablečnou nutelu ZDE), s datlovým cukrem a skořicí nebo dokonce plněné rychlými fazolemi (recept ZDE) nebo vašimi oblíbenými fazolemi.



Nejlepší suroviny na celozrnné palačinky si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page