top of page
Veronika

Celozrnné medové perníčky

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Žádné nezdravé tuky, žádná bílá mouka, žádná vajíčka a mléko. Samé zdravé věci a přesto jsou perníčky naprosto výborné, snadné a hned měkké.


Celozrnné medové perníčky

Suroviny:

  • 300 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté

  • 1/2 lžičky sody

  • 1 lžička perníkového koření

  • 40 g datlového cukru

  • 2 lžíce mletého lněného semínka + 5 lžic vody

  • 70 g medu

  • 3 polévkové lžíce oříškového másla

  • 3 lžíce šťávy z citronu

  • cca 60 ml rostlinného mléka – množství upravte dle potřeby (já použila rýžové z DM)


Postup:

1. Smícháme v misce 2 lžíce mletého lněného semínka + 5 lžic vody a dáme stranou.

2. Ve velké míse smícháme mouku, sodu, perníkové koření, datlový cukr a promícháme.

3. Pak přidáme všechny ostatní ingredience včetně lněného semínka a vytvoříme těsto.

4. Vyválíme na placku silnou cca 4-5 mm a z té vykrajujeme libovolné tvary.

5. Pečeme na pečícím papíře v troubě vyhřáté na 160° přibližně 8 minut.


Tip:

Mléko přiléváme postupně podle potřeby.



Nejlepší suroviny na skvělé medové perníčky si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page