Bezva omeleta bez vajíček, a přesto plná bílkovin. Těch nejzdravějších.
Suroviny:
Základní těsto
1 lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody – smíchat = veganské vajíčko
1/2 hrnku cizrnové mouky
1/2 hrnku vody
1 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky česnekového prášku
1/2 lžičky cibulového prášku
sůl, pepř (pokud máte, použijte sůl černou)
Dle chuti a nabídky lednice :-)
pažitka – pokrájená
žampiony – pokrájené na tenké plátky
červená paprika – pokrájená na jemné kousky
špenát – pokrájený
...
Postup:
Smícháme 1 lžíci mletého lněného semínka a 3 lžíce vody a dáme stranou
Smícháme cizrnovou mouku s vodou, lahůdkovým droždí, česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí a pepřem a důkladně rozmícháme
Přidáme do těsta lněné semínko a rozmícháme
Na pánvi zahřejeme lžičku olivového nebo rýžového oleje a nalijeme těsto. Opečeme na střední teplotu z obou stran do zlata
Pažitkové omelety
Pokrájenou pažitku přimícháme přímo do těsta
Žampiónové omelety
Orestujeme nejprve nakrájené žampiony a pak na ně teprve nalijeme těsto
nebo
Použijeme orestované žampiony jako náplň
Špenátová omeleta
Nakrájíme špenát, orestujeme jej do zavadnutí a zalijeme těstem
Tip:
Já vždycky dělám 3 až 4 malé omelety na pánev místo jedné velké, abych se netrápila s otáčením.
Nejlepší suroviny na bezvajíčkovou omeletu si můžete pořídit ZDE.
Comments