top of page
Veronika

Bezvajíčková omeleta

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Bezva omeleta bez vajíček, a přesto plná bílkovin. Těch nejzdravějších.


Bezvajíčková omeleta

Suroviny:

Základní těsto

  • 1 lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody – smíchat = veganské vajíčko

  • 1/2 hrnku cizrnové mouky

  • 1/2 hrnku vody

  • 1 lžíce lahůdkového droždí

  • 1/2 lžičky česnekového prášku

  • 1/2 lžičky cibulového prášku

  • sůl, pepř (pokud máte, použijte sůl černou)


Dle chuti a nabídky lednice :-)

  • pažitka – pokrájená

  • žampiony – pokrájené na tenké plátky

  • červená paprika – pokrájená na jemné kousky

  • špenát – pokrájený

  • ...


Postup:

  1. Smícháme 1 lžíci mletého lněného semínka a 3 lžíce vody a dáme stranou

  2. Smícháme cizrnovou mouku s vodou, lahůdkovým droždí, česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí a pepřem a důkladně rozmícháme

  3. Přidáme do těsta lněné semínko a rozmícháme

  4. Na pánvi zahřejeme lžičku olivového nebo rýžového oleje a nalijeme těsto. Opečeme na střední teplotu z obou stran do zlata

Pažitkové omelety

  • Pokrájenou pažitku přimícháme přímo do těsta

Žampiónové omelety

  • Orestujeme nejprve nakrájené žampiony a pak na ně teprve nalijeme těsto

nebo

  • Použijeme orestované žampiony jako náplň

Špenátová omeleta

  • Nakrájíme špenát, orestujeme jej do zavadnutí a zalijeme těstem


Tip:

  • Já vždycky dělám 3 až 4 malé omelety na pánev místo jedné velké, abych se netrápila s otáčením.



Nejlepší suroviny na bezvajíčkovou omeletu si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page