top of page
Veronika

Beztuňákový salát

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Mnohem lepší než ten tuňákový a hlavně mnohem zdravější.


Beztuňákový salát

Suroviny:

  • 1 hrnek vařené cizrny – lehce podrcené nebo lehce pomačkané

  • 1 celá jarní cibulka i s natí – jemně pokrájená (nebo půl cibule a hrst pažitky)

  • 2 kyselé okurky – nastrouhané nebo jemně pokrájené

  • 1 červená paprika (nemusí být) – jemně nakrájená

  • 1 lžíce nori vloček


Dresink

  • 1/2 hrnku kešu

  • 3/4 hrnku vody

  • šťáva z poloviny citronu

  • lžička hořčice

  • lžička lahůdkového droždí


Postup:

  1. Smícháme všechny suroviny na dresink a dáme stranou (ořechy nasáknou vodu)

  2. Smícháme cizrnu se zeleninou

  3. Rozmixujeme dresink a zalijeme s ním zeleninu s cizrnou

  4. Ochutíme solí, pepřem a nori vločkami

Tipy:

  1. Podáváme s celozrnným chlebem.

  2. Zbytek promícháme s těstovinami a máme nachystaný oběd na druhý den.



Nejlepší suroviny na delikátní beztuňákový salát si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page