Mnohem lepší než ten tuňákový – a hlavně mnohem zdravější.
Suroviny:
1 hrnek vařené cizrny – lehce podrcené nebo lehce pomačkané
1 celá jarní cibulka i s natí – jemně pokrájená (nebo půl cibule a hrst pažitky)
2 kyselé okurky – nastrouhané nebo jemně pokrájené
1 červená paprika (nemusí být) – jemně nakrájená
1 lžíce nori vloček
Dresink
1/2 hrnku kešu
3/4 hrnku vody
šťáva z poloviny citronu
lžička hořčice
lžička lahůdkového droždí
Postup:
Smícháme všechny suroviny na dresink a dáme stranou (ořechy nasáknou vodu)
Smícháme cizrnu se zeleninou
Rozmixujeme dresink a zalijeme s ním zeleninu s cizrnou
Ochutíme solí, pepřem a nori vločkami
Tipy:
Podáváme s celozrnným chlebem.
Zbytek promícháme s těstovinami a máme nachystaný oběd na druhý den.
Nejlepší suroviny na delikátní beztuňákový salát si můžete pořídit ZDE.
Comments