top of page
Veronika

Bezjátrová paštika á la foie gras

Aktualizováno: 20. 5. 2021

Mnohem lepší než opravdová foie gras. Nejen v chuti.


Bezjátrová paštika á la foie gras

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • sůl

  • 15–20 žampionů

  • 2 lžičky tymiánu

  • 3 lžíce červeného vína

  • ¾ hrnku černé neuvařené čočky (cca 150 g v suchém stavu)

  • 160 g vlašských ořechů

  • 3 lžíce shoyu

  • pepř


Postup:

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit dle návodu na sáčku. Obvykle kolem 35 minut

  2. Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek (kolem 3–5 minut)

  3. K cibuli přidáme pokrájené žampiony a tymián a restujeme do zlatova

  4. Když žampiony zezlátnou, přidáme červené víno a ještě 1 minutu mícháme

  5. V mixéru rozdrtíme ořechy na jemný prášek, přidáme k nim žampiony, uvařenou čočku a shoyu. Důkladně rozmixujeme

  6. Ochutnáme, dochutíme solí a pepřem

  7. Podáváme na opečeném celozrnném chlebu nebo celozrnné bagetě


Tip:

  • Pokud s luštěninami začínáte, čočku na několik hodin namočte a pak teprve uvařte



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page