Mnohem lepší než opravdová foie gras. Nejen v chuti.
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
15–20 žampionů
2 lžičky tymiánu
3 lžíce červeného vína
¾ hrnku černé neuvařené čočky (cca 150 g v suchém stavu)
160 g vlašských ořechů
3 lžíce shoyu
pepř
Postup:
Čočku propláchneme a dáme vařit dle návodu na sáčku. Obvykle kolem 35 minut
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek (kolem 3–5 minut)
K cibuli přidáme pokrájené žampiony a tymián a restujeme do zlatova
Když žampiony zezlátnou, přidáme červené víno a ještě 1 minutu mícháme
V mixéru rozdrtíme ořechy na jemný prášek, přidáme k nim žampiony, uvařenou čočku a shoyu. Důkladně rozmixujeme
Ochutnáme, dochutíme solí a pepřem
Podáváme na opečeném celozrnném chlebu nebo celozrnné bagetě
Tip:
Pokud s luštěninami začínáte, čočku na několik hodin namočte a pak teprve uvařte
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments