top of page
Veronika

Batátová polévka

Aktualizováno: 16. 1. 2022

Batáty obsahují velké množství železa, beta-karotenů, vitamínů B, C, E a vlákninu. A polévka z nich je výborná.


Batátová polévka

Suroviny:

  • 1 velký batát nebo 2 menší

  • 1 cibule

  • 1/2 hrnku kešu ořechů + 1 a půl hrnku vody (nebo kokosové mléko)

  • 1/2 hrnku loupané červené čočky

  • sůl, pepř

  • 1 lžička bílé miso pasty (nemusí být)

  • 2 lžíce červené quinoy

  • voda nebo zeleninový vývar


Postup:

  1. Namočíme kešu ořechy

  2. Orestujeme cibuli, přidáme nakrájený batát a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem

  3. Přidáme propláchnutou čočku

  4. Quinou propláchneme pod horkou vodou a přidáme do polévky

  5. Osolíme, opepříme a dáme vařit na 20–25 minut

  6. Rozmixujeme kešu ořechy a po 20 minutách nalijeme do polévky, přidáme miso pastu a rozmixujeme na jemný krém

  7. Ochutnáme, dochutíme a na talíři posypeme mletým lněným nebo sezamovým semínkem


Nejlepší suroviny na zdravou batátovou polévku si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page