Batáty obsahují velké množství železa, beta-karotenů, vitamínů B, C, E a vlákninu. A polévka z nich je výborná.
Suroviny:
1 velký batát nebo 2 menší
1 cibule
1/2 hrnku kešu ořechů + 1 a půl hrnku vody (nebo kokosové mléko)
1/2 hrnku loupané červené čočky
sůl, pepř
1 lžička bílé miso pasty (nemusí být)
2 lžíce červené quinoy
voda nebo zeleninový vývar
Postup:
Namočíme kešu ořechy
Orestujeme cibuli, přidáme nakrájený batát a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem
Přidáme propláchnutou čočku
Quinou propláchneme pod horkou vodou a přidáme do polévky
Osolíme, opepříme a dáme vařit na 20–25 minut
Rozmixujeme kešu ořechy a po 20 minutách nalijeme do polévky, přidáme miso pastu a rozmixujeme na jemný krém
Ochutnáme, dochutíme a na talíři posypeme mletým lněným nebo sezamovým semínkem
Nejlepší suroviny na zdravou batátovou polévku si můžete pořídit ZDE.
Comments