top of page
Veronika

Batata Harra

Žádné batáty. Nenechte se zmást. V překladu jsou batata harra „pikantní brambory“. Spousta skvělých bylinek a kajenský pepř. Je to vážně velká dobrota, a přitom je to tak snadné.


Jsou super jako příloha, ale pokud z nich chcete udělat hlavní jídlo, opečte k nim třeba tofu. Jak? Tofu vyndejte z obalu a zabalte do kuchyňské utěrky. Pečlivě z něho vymačkejte vodu, nebojte se trochu smáčknout. Nakrájejte na kostičky a opečte na nepřilnavé pánvi na lžíci oleje. Po zezlátnutí vyndejte z pánve a dejte stranou. A jdeme na batata harra. 😊


Batata Harra

Suroviny:

  • 6 brambor

  • 1–2 lžičky olivového oleje

  • sůl, vaše oblíbené bylinky


  • 1 pl olivového oleje

  • 6 stroužků česneku

  • 1 čl červené papriky

  • kajenský pepř – dle chuti

  • 1 čl tymiánu

  • ½ čl mahá nebo mletého kmínu

  • ½ čl oregana

  • 6 lžic rajčatového protlaku

  • cca 6 lžic vody

  • 1 pl citrónové šťávy

  • jarní cibulka nebo hladkolistá petržel


Postup:

  1. Brambory pečlivě kartáčkem umyjeme a nakrájíme na kostičky velikosti sousta

  2. Promícháme s olejem, přidáme sůl a bylinky na pečené brambory

  3. Pečeme v troubě do zlaté barvy

  4. Na pánev dáme ohrát lžíci olivového oleje a protlačíme k němu česnek

  5. Promícháme a přidáme červenou papriku, kajenský pepř, tymián, mahá, oregano, rajčatový protlak, vodu, citrónovou šťávu a promícháme. Necháme projít varem

  6. Do pánve přidáme opečené brambory (opečené tofu), promícháme a ozdobíme pokrájenou jarní cibulkou



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page