Žádné batáty. Nenechte se zmást. V překladu jsou batata harra „pikantní brambory“. Spousta skvělých bylinek a kajenský pepř. Je to vážně velká dobrota, a přitom je to tak snadné.
Jsou super jako příloha, ale pokud z nich chcete udělat hlavní jídlo, opečte k nim třeba tofu. Jak? Tofu vyndejte z obalu a zabalte do kuchyňské utěrky. Pečlivě z něho vymačkejte vodu, nebojte se trochu smáčknout. Nakrájejte na kostičky a opečte na nepřilnavé pánvi na lžíci oleje. Po zezlátnutí vyndejte z pánve a dejte stranou. A jdeme na batata harra. 😊
Suroviny:
6 brambor
1–2 lžičky olivového oleje
sůl, vaše oblíbené bylinky
1 pl olivového oleje
6 stroužků česneku
1 čl červené papriky
kajenský pepř – dle chuti
1 čl tymiánu
½ čl mahá nebo mletého kmínu
½ čl oregana
6 lžic rajčatového protlaku
cca 6 lžic vody
1 pl citrónové šťávy
jarní cibulka nebo hladkolistá petržel
Postup:
Brambory pečlivě kartáčkem umyjeme a nakrájíme na kostičky velikosti sousta
Promícháme s olejem, přidáme sůl a bylinky na pečené brambory
Pečeme v troubě do zlaté barvy
Na pánev dáme ohrát lžíci olivového oleje a protlačíme k němu česnek
Promícháme a přidáme červenou papriku, kajenský pepř, tymián, mahá, oregano, rajčatový protlak, vodu, citrónovou šťávu a promícháme. Necháme projít varem
Do pánve přidáme opečené brambory (opečené tofu), promícháme a ozdobíme pokrájenou jarní cibulkou
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
コメント