top of page
Veronika

Banánový chlebíček

Já vím, že vidíte dort. Protože ho samozřejmě můžete nalít do dortové formy, namazat domácí nutelou a ozdobit sezónním ovocem.


Anebo ho dát do chlebové formy a krájet plátky ke snídani. A klidně je namazat burákovým máslem nebo domácí marmeládou, třeba nějakou rybízovou.


Nevím, jestli je to zdravý dezert nebo výborná snídaně, ale vím, že je neuvěřitelně dobrý. A pokud ho budete servírovat s domácí zmrzlinou, tak sklidíte mega úspěch.


Zapečené sezónní ovoce – naprosto dokonalé

Suroviny:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky

  • 120 g datlového cukru

  • 2 lžíce nepraženého kakaa

  • 1 lžička sody

  • ½ lžičky soli

  • ½ lžičky perníkového koření

  • 80 g mandlového másla

  • 5 lžic oleje

  • 2 zralé banány

  • 140 ml rostlinného mléka

  • 5 lžic javorového sirupu

  • 1 lžička jablečného octa

  • špetka vanilky


  • 70 g hrubě posekané čokolády

  • 60 g hrubě posekaných vlašských ořechů


Postup:

  1. Všechny suroviny kromě čokolády a ořechů dáme do mixéru a rozmixujeme

  2. Přimícháme čokoládu a ořechy

  3. Formu vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou

  4. Dáme péct na 165° na cca 50–65 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli se už uprostřed nelepí



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page