top of page
Veronika

Banánové lívance

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Pokud potřebujete rychle spotřebovat hodně zralé banány, v těchto výborných lívancích pro ně najdete místo.


Banánové lívance

Suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnku celozrnné pšeničné/špaldové mouky

  • 1 lžička sody

  • 1 lžička skořice

  • špetka vanilky

  • 1–2 hodně zralé banány rozmačkané vidličkou

  • 3 lžíce javorového sirupu

  • cca 3/4 hrnku rostlinného mléka (podle potřeby, záleží na tom, jak chcete silné lívance)

Postup:

  1. Smícháme mouku, sodu, skořici a vanilku

  2. Banány rozmačkáme vidličkou, promícháme se sirupem a mlékem a smícháme s moukou

  3. Pečeme na pánvi na lžičce rýžového oleje z obou stran do zlaté barvy

  4. Podáváme podle vašich zvyklostí třeba s marmeládou, sirupem, datlovým cukrem a skořicí, domácí zmrzlinou, čerstvým ovocem…

Tip:

  • Na lívance nepoužívám datlový sirup, protože má tendence hodně tmavnout, skoro se až pálit.



Nejlepší suroviny na tyto skvělé banánové lívance si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page