Pokud potřebujete rychle spotřebovat hodně zralé banány, v těchto výborných lívancích pro ně najdete místo.
Suroviny:
1 a 1/4 hrnku celozrnné pšeničné/špaldové mouky
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka vanilky
1–2 hodně zralé banány rozmačkané vidličkou
3 lžíce javorového sirupu
cca 3/4 hrnku rostlinného mléka (podle potřeby, záleží na tom, jak chcete silné lívance)
Postup:
Smícháme mouku, sodu, skořici a vanilku
Banány rozmačkáme vidličkou, promícháme se sirupem a mlékem a smícháme s moukou
Pečeme na pánvi na lžičce rýžového oleje z obou stran do zlaté barvy
Podáváme podle vašich zvyklostí třeba s marmeládou, sirupem, datlovým cukrem a skořicí, domácí zmrzlinou, čerstvým ovocem…
Tip:
Na lívance nepoužívám datlový sirup, protože má tendence hodně tmavnout, skoro se až pálit.
Nejlepší suroviny na tyto skvělé banánové lívance si můžete pořídit ZDE.
Commentaires